Írja be mit keres, majd nyomja meg az Enter-t!

Túrós batyu

Hozzávalók a tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 3 dl langyos tej
  • 10 dkg cukor vagy helyettesítő
  • 10 dkg vanilia cukor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tojás   a kenéshez
  • 15 dkg vaj ( olvasztva)
  • 4 dkg friss élesztő ( vagy 1 csomag szárított) 

Hozzávalók a töltelékhez

  • 500 g túró 
  • 3 cs vanilia cukor
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál tejföl
  • Mazsola ízlés szerint

Elkészítés

A langyos cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt, aztán az összes hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztát készítünk. Le folpackozzuk a tálat és hagyjuk 40 percig melegben kétszeresére megkelni.

Ha megkelt lisztezett deszkán fél cm-es vastagságúra nyújtjuk 5*5 ös kockákra felosztjuk, megtöltjük a túró töltelékkel, négy szélét picit megkenjük felvert tojással, aztán keresztben összenyomjuk. Zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük egymás mellé 2 cm-re. Tetejét megkenjük a felvert tojással, 20 percig hagyjuk melegben kicsit kelni , aztán előmelegített sütőben, légkeveréssel 180 fokon 30 percig sütjük. Jó étvágyat!

Nincs Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük