
Hozzávalók a tésztához
- 60 dkg finomliszt
- 3 dl langyos tej
- 10 dkg cukor vagy helyettesítő
- 10 dkg vanilia cukor
- 1 csipet só
- 2 db tojássárgája
- 1 tojás a kenéshez
- 15 dkg vaj ( olvasztva)
- 4 dkg friss élesztő ( vagy 1 csomag szárított)
Hozzávalók a töltelékhez
- 500 g túró
- 3 cs vanilia cukor
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál búzadara
- 2 evőkanál tejföl
- Mazsola ízlés szerint
Elkészítés
A langyos cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt, aztán az összes hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztát készítünk. Le folpackozzuk a tálat és hagyjuk 40 percig melegben kétszeresére megkelni.
Ha megkelt lisztezett deszkán fél cm-es vastagságúra nyújtjuk 5*5 ös kockákra felosztjuk, megtöltjük a túró töltelékkel, négy szélét picit megkenjük felvert tojással, aztán keresztben összenyomjuk. Zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük egymás mellé 2 cm-re. Tetejét megkenjük a felvert tojással, 20 percig hagyjuk melegben kicsit kelni , aztán előmelegített sütőben, légkeveréssel 180 fokon 30 percig sütjük. Jó étvágyat!
Nincs Hozzászólás