
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 egész, vagy feldarabolt kacsa
- 2 fej fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 e.k. só
- 1 e.k. szárított zöldségkeverék
- 1 dl hidegen sajtolt olaj
- 3 db alma
- 1 kg batáta (édesburgonya)
- Só, és zöldfűszerek ízlés szerint
Pácolás
A hozzávalókat, a zúzott fokhagymával, együtt elkeverjük az olajban és ráöntjük a kacsára. Jól beleforgatjuk, majd a hűtőbe tesszük 24 órára, vagy akár 48 órára. Én mindig 2 nappal a sütés előtt pácolom be.
Sütés
Tepsibe tesszük, rászeletelünk 2-3 db almát, 2 fej vöröshagymát, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Fólia alatt előmelegített sütőben légkeveréssel 160 fokon 200 percig sütjük.
A batátát megmosom, nem hámozom, csak megkaparom egy késsel, mint az új burgonyát. Beleteszem egy tálba, sózom, megfűszerezem, majd egy zsírpapírral kibélelt tepsiben aranybarnára sütöm. Nagyon fontos, hogy nem fóliázom le sütésnél!
Birsalmamártás
Hozzávalók:
- 3db birsalma
- cukor ízlés szerint
- 2 cs vanilia
- 1 citrom leve
- fahéj
- 1 cs vanilia puding
- 2 dl tej
Elkészítés
A birsalmát megtisztítom, felszeletelem tetszés szerint. Kevés vízben puhára főzöm, közben ízesítem. A pudingot a tejben elkeverem aztán ráöntöm a birsre.
Jó étvágyat kívánok!
Nincs Hozzászólás